fbpx

Clinics

Rugbywaarden

Rugby is voor veel Nederlanders een onbekende contactsport. Het fysieke karakter schrikt sommigen af, terwijl deze sport zoveel meer in zich heeft!

Ten eerste is het een sport waarbij samenwerken cruciaal is. De bal mag alleen naar achteren worden gespeeld, waardoor met naar voren rennen terreinwinst kan worden behaald. Hierdoor moet je blind op de ondersteuning van je teamgenoten kunnen vertrouwen. Je wordt gedwongen om met iedereen samen te werken om het maximale uit jezelf en de anderen te halen. Daarbij wordt geen uitzondering gemaakt, want op het rugbyveld is voor iedereen een plek. Op de verschillende posities zijn snelle renners, sterke beukers, behendige passers of juist inzichtelijke praters nodig. Iedereen kan door zijn eigen kwaliteiten een bijdrage leveren aan het team. Het wederzijds vertrouwen en de inzet voor elkaar maakt een rugbyteam een hechte eenheid waar je ook naast het veld veel aan hebt.

Ten tweede siert rugby zich als sport door het respectvolle karakter. Je hebt naast respect voor je teamgenoten ook respect voor de scheidsrechter en de tegenstander. Dat uit zich bijvoorbeeld door op het veld niet tegen de scheidsrechter te praten en na elke wedstrijd gezellig wat te drinken met het andere team. Een bekende vergelijking met voetbal is football is a gentleman’s game played by hooligans, rugby is a hooligan’s game played by gentlemen

Clinics op maat

Vanwege bovenstaande eigenschappen houden we bij de Nijmeegse studentenrugbyvereniging Obelix van rugby. We zijn een hechte vereniging met actieve leden die het zonde vinden dat de sport zo onbekend is en dat er over het algemeen weinig mee wordt gedaan. Daarom geven we graag clinics om de rugbysport en de bijbehorende waarden uit te dragen. We doen dit voor zeer uiteenlopende groepen. Voor middelbaar scholieren, bedrijfsuitjes of andere (studenten)verenigingen: wij passen het programma op jouw groep aan! We hebben afgelopen jaren bijvoorbeeld lessenreeksen verzorgd voor LO bovenbouw keuzevak sport, maar ook eenmalige trainingen voor de weekendactiviteit van andere studentensporters.

Wij leveren dan minstens één enthousiaste Obelixer die ervaring heeft met rugby en goed voor een groep kan staan. Deze student heeft zelf alle materialen bij zich om een verzorgde clinic neer te zetten. Een clinic kan in overleg variëren van een half uur tot tweeënhalf uur. Uiteraard is het ook mogelijk om in verschillende rondes te werken. Wij kunnen bij uw op gewenste locatie komen, of bij het Universitair Sportcentrum Nijmegen terecht. Wanneer u geïnteresseerd in één of meerdere clinics van de NSRV Obelix of nog meer informatie wil, kunt u terecht bij onze commissaris activiteiten via commissaris@nsrv-obelix.nl. Hopelijk tot snel!