fbpx

Beginnerscursus

Heb jij wel eens een scrum op tv gezien en gedacht: wat gebeurt hier? Besloten om als student een nieuwe sport te proberen, maar weet je nog niet zeker wat bij je past? Heb je interesse gekregen in rugby, maar nog geen of nauwelijks ervaring?  

Geen enkel probleem. NSRV Obelix biedt jou de gelegenheid om in 7 weken de beginselen van het rugby te leren. Rugbyregels zijn moeilijk vergelijkbaar met andere sporten. Bovendien is het bij deze contactsport heel belangrijk om de technieken goed en veilig aan te leren. Daarom leren wij je in de beginnerscursus de technieken van alle aspecten van rugby en krijg je uitleg over de spelregels, waarna je kunt meetrainen bij één van de drie teams bij Obelix.  

Naast de beginselen van het rugbyspel, kun je gedurende deze 7 weken ook kennismaken met de rugbycultuur. Zo drinkt de man of the match de zondagavond op kosten van het team, wordt na elke wedstrijd het verenigingslied door de (oud-)voorzitter ingezet en ben je als beginnend rugbyer een “Jonghe Hond” totdat je je strepen hebt verdiend.

‘Football is a gentleman’s game played by hooligans, rugby is a hooligan’s game played by gentlemen’, luidt een bekend gezegde binnen de rugbysport. Sportiviteit en kameraadschap staan bij de rugbymannen en -dames van NSRV Obelix dan ook hoog in het vaandel, zowel op het veld als in de derde helft. Ben je groot, klein, dik, dun, ervaren of onervaren, groen of geel, of iets anders? Dan wil Obelix jou!

Kan jij niet wachten om te leren tackelen, scrummen en bier drinken? Schrijf je dan in voor de beginnerscursus rugby van het Radboud Sportcentrum! Het is geheel vrijblijvend en ervaring is niet vereist. Trek comfortabele kleding en sportschoenen aan en neem een fles water mee.  

Voor vragen kun je altijd contact opnemen via Instagram, Facebook of stuur een mail naar bestuur@nsrv-obelix.nl

We hopen je snel te zien!

Football is a gentleman’s game played by hooligans,
rugby is a hooligan’s game played by gentlemen

Nog niet overtuigd?