fbpx

2XV

Het fundament van de heren II vormt een groep van ervaren spelers met enorm veel kennis en inzicht, die het prachtige rugbyspel en de studentenvereniging maar niet kunnen verlaten. Zij worden aangevuld door nieuwere rugbyers, de ambitieuze, hongerige jonglieden die meestal vanuit de Jonghe Honden-cursus doorstromen naar dit team. Om ervoor te zorgen dat alle nieuwe spelers de verschillende aspecten en tactieken van rugby in de vingers krijgen, worden zij bij de heren II ondergebracht. In dit team wordt door de oudgedienden met alle geduld van de wereld de fijne kneepjes van de sport bijgebracht. Hierdoor kunnen sommigen van de jongere rugbyers op den duur in het eerste team meedraaien.  

Het tweede herenteam bestaat dus uit een dodelijke combinatie van talent, bewijsdrift, passie en ervaring. Dit maakt menig tegenstander radeloos en de overwinningen grandioos. Het tweede team is al jaar en dag een ware legende in de vierde klasse, waardoor zij in de competitie beter bekend staan als de Obelix Legends.

Hoe dreigend deze heren tijdens het rugbyen zijn, des te vriendelijker zijn zij naast het veld. Op zondagen vind je ze na hun eigen wedstrijd luidkeels aanmoedigend achter de zijlijn of goedlachs en schelms tot in de late uurtjes in het paviljoen.

Kortom, het tweede herenteam, bekend als de Obelix Legends, combineert ervaring, talent en passie op het rugbyveld, terwijl ze tegelijkertijd een hecht team vormen, zowel tijdens de wedstrijden als daarbuiten

TC

  • Rinze Hartman (captain)
  • David van Gils (captain)
  • Job Doesburg (manager)